Vertrouwenspersoon onderwijs

De tweedaagse BNS-training voor vertrouwenspersonen in het onderwijs is speciaal ontworpen om vertrouwenspersonen (die de basisopleiding hebben afgerond) voor te bereiden op de unieke uitdagingen binnen scholen. In tegenstelling tot andere sectoren, zoals het bedrijfsleven, waar vertrouwenspersonen zich vaak op één doelgroep richten, speelt de vertrouwenspersoon in het onderwijs een cruciale rol voor zowel leerlingen, personeel als ouders. Dit maakt de functie complexer en veelzijdiger, omdat er meerdere aandachtsgebieden zijn, zoals onderwijskundige kwesties, huiselijk geweld, kindermishandeling en persoonlijke problemen. De vertrouwenspersoon in het onderwijs kan ook te maken krijgen met minderjarige melders.

Tijdens deze training krijg je een volledig beeld van de rol van vertrouwenspersoon binnen scholen. We behandelen niet alleen de wettelijke kaders, maar ook de samenwerking met andere functionarissen, zoals mentoren en schoolleiders. Veel van deze functies kunnen overlappen in taken en verantwoordelijkheden, wat extra inzicht vraagt in de dynamiek binnen een schoolteam. Casuïstiek en gespreksvoering vormen ook een belangrijk onderdeel van de training, zodat je goed voorbereid bent op gesprekken met alle betrokkenen.

Na afronding van deze tweedaagse ben je volledig uitgerust om als vertrouwenspersoon in het onderwijs aan de slag te gaan. Je beschikt over de benodigde kennis van wet- en regelgeving, en bent in staat om passende opvang, begeleiding en advies te bieden op verschillende niveaus binnen de school. Kortom, deze training zorgt ervoor dat je effectief kunt bijdragen aan een veilige en ondersteunende schoolomgeving.

Bijscholing psychologische valkuilen
  • Lesmateriaal inbegrepen

  • Inclusief verblijfskosten

  • Bewijs van deelname

De inhoud van de bijscholing

Aan de orde komt:

  • Wettelijke kaders

  • Samenwerking met andere functionarissen

Doel

De tweedaagse BNS-training voor vertrouwenspersonen in het onderwijs is speciaal ontworpen om vertrouwenspersonen (die de basisopleiding hebben afgerond) voor te bereiden op de unieke uitdagingen binnen scholen.

Certificaat

Deelnemers ontvangen een certificaat als zij 100% van de tijd aanwezig zijn geweest en het cursusgeld is voldaan.
Het certificaat kan, door vertrouwenspersonen die bij Hobéon SKO geregistreerd staan, ingediend worden voor herregistratie als extra activiteiten (14 PE-uren).

Duur

De training duurt twee dagen.

Vertrouwenspersoon onderwijs

790,-vrijgesteld van btwVoldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
  • Lesmateriaal inbegrepen
  • Inclusief verblijfskosten
  • Bewijs van deelname

Profiteren van de combideal? Schrijf je gelijktijdig in voor twee bijscholingsdagen uit het aanbod en ontvang 10% korting. Om van dit tijdelijke aanbod gebruik te maken kun je contact met ons opnemen.

Startdata en locaties

Geaccrediteerde bij- en nascholingen voor vertrouwenspersonen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief